• 6
  • 192 m²
  • Vrijstaand

Kerkbuurt 28 / 28B 1551AD, Westzaan

€ 500.000,-

Woningomschrijving

Karakteristieke woonvilla met een vernieuwde fundering in het oude centrum van Westzaan. Met een woonoppervlakte van 192m2 en een perceel van 445m2 zijn er vele mogelijkheden om hier een droomhuis van te maken. Bij het herstellen van de fundering is rekening gehouden met een alternatieve indeling en het verplaatsen van trap.

Kijkdagen, alleen op afspraak!
07 november 2019 van 10:00 tot 12:30 uur
08 november 2019 van 14:00 tot 17:00 uur
13 november 2019 van 15:30 tot 17:00 uur

Bieden via het biedingsformulier. Te verkrijgen bij bezichtigingsafspraak.
Sluiting biedingsformulieren 15 november 2019, 12:00uur.

Historie:
De kerkbuurt is van cultuurhistorisch belang door de samenhang van houtbouw, lintstructuur en de oude kern van het dorpscentrum. Hier zijn alle voorzieningen op loopafstand te bereiken zoals een basisschool, supermarkt, bakker en een wekelijkse foodtruck. Voor het openbaar vervoer is er een uitstekende busverbinding richting Zaandam of station Krommenie-Assendelft. Met circa 10 minuten fietsen kunt u ook het NS-station Zaandijk-Zaanse Schans bereiken en bent u met 17 treinminuten op Amsterdam-Centraal station. Ook zijn er volop sport en ontspanningsmogelijkheden met wandelroutes en diverse sportverenigingen in de buurt.

Begane grond:
Een lange en statige hal verzorgt de entree van de woning. Vanuit deze hal kunt u alle vertrekken op de begane grond bereiken. De woonkamer met erker aan de voorzijde heeft de volle diepte van het huis. Indien gewenst kan de trap worden verplaatst en zouden openslaande deuren in de achtergevel niet misstaan. Een aparte kamer aan de voorzijde, met kenmerkende schouw, is multifunctioneel en kan als slaapkamer, speelkamer of als een werkruimte aan huis kunnen worden gebruikt.

De keuken bevindt zich aan de achterzijde. Er zijn nieuwe aansluitingen gemaakt zodat de koper eenvoudig een moderne keuken kan plaatsen. Via de bijkeuken met c.v. installatie kunt u de achtertuin bereiken. De achtertuin heeft een slootje aan de achterzijde en is circa 23 meter diep en 11 meter breed. Volop kansen om hier een prachtige tuin te realiseren. De monumentale berging aan de zijgevel zorgt voor de nodige bergruimte en achterom. Langs de zijgevel is voldoende ruimte om een auto te parkeren op eigen terrein.

Eerste etage:
Hier bevinden zich 3 slaapkamers, een bergruimte, een keukenblok en een badkamer. Zoals eerder aangegeven zijn hier diverse variaties mogelijk met betrekking tot de indeling. Op één van de plattegronden is een voorbeeld geschetst met 4 slaapkamers en een badkamer.

De locatie is prachtig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bel voor het maken van een bezichtigingsafspraak!

Bijzonderheden:
* Bestemmingsplan: enkel woonbestemming
* Twee huisnummers: 28 & 28A
* Gelegen in beschermd stads-dorpsgezicht


Woningstichting Parteon neemt de volgende artikelen standaard op in de koopakte:

Verkoper heeft woning nooit bewoond
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat zij het verkochte nooit feitelijk heeft gebruikt en dat zij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen c.q. gebreken aan de gebruikseenheid, waarvan zij op de hoogte zou zijn geweest als zij de gebruikseenheid zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

Zelfbewoningsclausule
Koper is verplicht het verkochte daadwerkelijk als hoofdbewoner te bewonen voor ten minste een periode van 5 jaar; hij/zij is niet bevoegd het verkochte of een gedeelte daarvan te verhuren of anderszins in gebruik af te staan. Verkoper kan koper in bijzondere gevallen schriftelijk toestaan dat van het in de vorige zin bepaalde wordt afgeweken. Indien de koper na bij aangetekend schrijven door verkoper in gebreke te zijn gesteld, gedurende acht dagen nalatig blijft aan de uitvoering van dit artikel mede te werken, zal hij ten behoeve van de verkoper een niet voor matiging vatbare, terstond opeisbare boete verschuldigd zijn van € 50.000,- (zegge: VIJFTIGDUIZEND EURO).

Projectnotaris
Woningstichting Parteon werkt samen met de volgende 3 projectnotarissen:
- Zaan Notarissen (Zaandam, Wormerveer en Assendelft)
- Actus Notarissen (Zaandijk)
- Notariskantoor Ten Brinke (Krommenie)

Ouderdomsclausule
Koper is ermee bekend dat het hierbij verkochte is gebouwd omstreeks 1906 en is bekend met de dienovereenkomstige staat van het pand. Koper aanvaardt alle in verband daarmede voorzienbare en/of te verwachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder wat betreft fundering, gevels, leidingen, lozingen, daken, eventuele installaties en de aanwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.), ook voor zover die een tijdelijke belemmering kunnen zijn voor het normaal gebruik van het verkochte. De kopers bevestigen dat het verkochte in de zin van artikel 7:17 BW aan de gesloten overeenkomst beantwoordt. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopovereenkomst omschreven woongebruik.

Asbestclausule
In aanvulling op artikel 6.4.3 verklaart koper bekend te zijn met het feit dat gezien het bouwjaar van het verkochte in de onroerende zaak mogelijk asbest voorkomt, niet anders dan in de tijd dat het gekochte werd gebouwd te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in de onroerende zaak kan voortvloeien.

Lees meer

Specificaties

  • Beschikbaarheid Verkocht o.v.
  • Soort woning Vrijstaand
  • Oppervlakte 192 m²
  • Aantal kamers 6
  • Bouwjaar 1906

Op de kaart

Op de kaart

Altijd op de hoogte van
betaalbaar woningaanbod?
Schrijf je in

Stop met zoeken, begin met vinden! Bij Vind je Plek stellen we samen met jou eenvoudig een zoekprofiel samen en tonen je alleen jou persoonlijk woonaanbod op basis van je wensen.

Je komt gemakkelijk in contact met de makelaars die de woningen aanbieden en hiermee kan je snel en eenvoudig een afspraak of bezichtiging maken. Omdat we al je gegevens al hebben kunnen we je hierna veilig koppelen aan de juiste personen om je woning te huren of kopen.

De optimale tool om snel en eenvoudig een nieuwe woning te vinden

Kerkbuurt 28 / 28B, 1551AD, Westzaan